Diamond G-color колекција

G-color е термин кој најчесто се користи во индустријата за дијаманти за да се опише бојата на дијамантот. Во овој контекст,
G-color се однесува на специфичен опсег на боја на дијамант, кој паѓа во близина на средината на скалата на боја. Бојата на дијамантот е оценета на скала од D до Z, при што D е најбезбоен, а Z е најжолт.

G-color дијамантот се смета за речиси безбоен, што значи дека има благo навестување на боја што се забележува само при блиска проверка. Со голо око, G-color дијамантот ќе изгледа бел и брилијантен, без видливи жолти или кафени нијанси.

Колекцијата нуди камења со дијамантски рез,сјај и брилијантност!

Се прикажуваат сите 14 резултати

Scroll to Top