Blue Diamond колекција

Shine bright like a blue diamond!
Откријте ја безвременската елеганција на сините дијаманти!

Сините дијаманти се еден од најретките и најценетите типови на дијаманти.
Сината боја во овие дијаманти е предизвикана од присуството на борон во време на процесот на формирање на дијамантот. Боронот апсорбира одредени волни должини на светлина, што резултира со синиот тон на бојата.

Сините дијаманти се високо ценети од колекционери и ентузијасти. Обично се наоѓаат во Јужна Африка, Индија и Австралија
се оценуваат според истите критериуми како и другите дијаманти, вклучувајќи ги и 4Cs (каратна тежина, боја, јасност и сечење).
Сепак, тие се оценуваат и врз основа на интензитетот и заситеноста на сината боја и присуството на било кои секундарни бои.

Во нашиот случај сините дијаманти се лабораториски создадени користејки напредна контролирана технологија на зрачење и се хемиски,физички и оптички идентични со природните дијаманти т.е ги содржат истите минерали како и природните дијаманти.

Се прикажуваат сите 11 резултати

Scroll to Top