Водич за големина на прстен

Големините т.е бројките на нашите прстени се во милиметри (mm). 

Бројките го прикажуваат внатрешниот дијаметар на прстенот, а за да го дознаете бројот што ви одговара потребно е да измерете ваш прстен.
Мерењето се прави со лењир на средината од прстенот и се мери само внатрешноста во милиметри.
Пример: 1 cm и 6mm се 16 милиметри , вашиот број на прстен е 16.  Милиметрите се бројот на прстенот. 

Направи го мерењето исто како на сликата:

Scroll to Top