Нега на накит

Накитот во The Special Jewelry е изработен од висококвалитетно сребро, но за да го продолжите животниот век и сјај на вашиот накит потребно е да ги чувате подалеку од каква било влага и препарати за лична нега.

Применувајте ги следните совети:

-Чувајте го накитот во кутивчето што го добивате при купувањето на накитот кога не го користите;
-Избегнувајте пот (за време на вежбање или друга физичка активност);
-Избегнувајте хемикалии (особено креми за раце,млеко за тело,шампони и сл)
-Почекајте препаратите за лична нега да се исушат пред да ставите било какво парче накит
-Повремено бришете го со сув, мек, памучен материјал.
-Не прскајте парфеми директно врз накитот, прво ставете парфем па парчето накит
-Не спијте со накит на вас доколку не сакате да го оштетите спиејки
-Ако вашиот накит оксидира, лесно може да се ослободите од трагите бришејки со памучен материјал или терминот со сода бикарбона

ЗАПОМНЕТЕ:
“Your jewelry should always be the last thing you put on and the first thing you take off”

Доколку ви е потребна дополнителна помош во врска со чистење на накит или друга информација, контактирајте го нашиот тим за поддршка и со задоволство ќе ви помогнеме.

Scroll to Top