Сребрено 925 ланче – Diamond G-Color

3.700 ден

Само 1 останати на залиха

Опис

G-color е термин кој најчесто се користи во индустријата за дијаманти за да се опише бојата на дијамантот. Во овој контекст,
G-color се однесува на специфичен опсег на боја на дијамант, кој паѓа во близина на средината на скалата на боја. Бојата на дијамантот е оценета на скала од D до Z, при што D е најбезбоен, а Z е најжолт.

G-color дијамантот се смета за речиси безбоен, што значи дека има благo навестување на боја што се забележува само при блиска проверка. Со голо око, G-color дијамантот ќе изгледа бел и брилијантен, без видливи жолти или кафени нијанси.

G-color дијамантите се многу пожелни бидејќи нудат одличен баланс помеѓу бојата и вредноста, бидејќи се поевтини од повисоките оценки на бои како што се D, E и F, а сепак обезбедуваат одлична боја и визуелна привлечност.

Општо земено, оценката на бојата на дијамантот е важен фактор што треба да се земе предвид при купување на дијамант, бидејќи може многу да влијае на изгледот и вредноста на дијамантот.
G-color дијамантот е одличен избор за оние кои сакаат високо-квалитетен дијамант кој нуди одлична вредност за парите, а сепак има исклучителна боја и сјај.

Тежина: 5 gr

Scroll to Top