Политика за колачиња

Што се колачиња?

Колачињата се вообичаена алатка која се користи на интернет за да се запознае и да одговори на активностите на веб-локацијата на корисниците. Тие се зачувани на веб-прелистувачот на вашиот уред од веб-локациите што ги посетувате. Повеќето веб-локации, веб-апликации и мобилни апликации користат колачиња за да го подобрат вашето корисничко искуство и да ви испорачаат релевантни реклами.

Секогаш кога посетувате веб-локација, веб-локацијата испраќа колаче до уредот што го користите за пристап до веб-локацијата. Вашиот уред автоматски го складира колачето во датотека што се наоѓа во вашиот веб-прелистувач.

Кога повторно ќе ја посетите страницата, веб-локацијата ќе одговори на поперсонализиран начин, запомнувајќи ги вашите преференци, обезбедувајќи побрзо време на вчитување на страницата и така натаму.

Како се користат колачињата?

Колачињата имаат многу намени. Веб-страниците за членство и платформите за социјални медиуми како Фејсбук и Твитер користат колачиња за да ги запомнат ингеренциите за најавување (корисничко име и лозинка) за да не морате рачно да ги внесувате секогаш кога ќе пристапите на веб-локацијата. Колачињата може да се користат и за прикажување приспособени реклами врз основа на вашата претходна историја на пребарување и однесување на прелистување веб. Ако сте пребарувале на Интернет барајќи чаши за патување, тогаш веројатно ќе видите реклами за патнички шолји на сајтови кои имплементираат прилагодени банери реклами.

Неопходно

Потребни се потребни колачиња за да се овозможат основните карактеристики на оваа страница, како што се обезбедување безбедно најавување или прилагодување на вашите поставки за согласност. Овие колачиња не складираат никакви лични податоци за идентификација.

Id Домен Времетраење
woocommerce_cart_hash tsj-shop.com сесиско
Опис
Ова колаче е поставено од WooCommerce. Колачето му помага на WooCommerce да одреди кога се менуваат содржините/податоците во количката.

 

Функционални

Функционалните колачиња помагаат во извршувањето на одредени функционалности како што се споделување на содржината на веб-локацијата на платформите на социјалните медиуми, собирање повратни информации и други функции од трети страни.

Id Домен Времетраење
mailchimp_landing_site tsj-shop.com 1 месец
Опис
Колачето е поставено од MailChimp да снима која страница првпат ја посетил корисникот.

Анализа

Аналитичките колачиња се користат за да се разбере како посетителите комуницираат со веб-страницата. Овие колачиња помагаат да се обезбедат информации за метрика како што се бројот на посетители, стапката на отскокнување, изворот на сообраќај итн.

Id Домен Времетраење
tk_or .tsj-shop.com 5 години
Опис
Tk_or е колаче за упатување поставено од приклучокот JetPack на сајтови кои користат WooCommerce, што го анализира однесувањето на реферерот за Jetpack.
Id Домен Времетраење
tk_r3d .tsj-shop.com 3 дена
Опис
JetPack го инсталира ова колаче за да собира внатрешни метрики за корисничката активност и за возврат да го подобри корисничкото искуство.
Id Домен Времетраење
tk_lr .tsj-shop.com 1 година
Опис
Tk_lr е колаче за упатување поставено од приклучокот JetPack на сајтови кои користат WooCommerce, што го анализира однесувањето на реферерот за Jetpack.
Id Домен Времетраење
tk_ai .tsj-shop.com 5 години
Опис
JetPack го поставува ова колаче да складира случајно генериран анонимен ID кој се користи само во администраторската област и за општо следење на аналитиката.
Id Домен Времетраење
tk_qs .tsj-shop.com 30 минути
Опис
JetPack го поставува ова колаче да складира случајно генериран анонимен ID кој се користи само во администраторската област и за општо следење на аналитиката.

Други

Други некатегоризирани колачиња се оние што се анализираат и сè уште не се класифицирани во категорија.

Id Домен Времетраење
yith_woocompare_list tsj-shop.com сесиско
Опис
Нема достапен опис.
Id Домен Времетраење
woocommerce_items_in_cart tsj-shop.com сесиско
Опис
Нема достапен опис.
Id Домен Времетраење
wp_woocommerce_session_493b28bc3e302333896ae15cb4d29686 tsj-shop.com 2 дена
Опис
Нема достапен опис.
Id Домен Времетраење
cookies.js tsj-shop.com сесиско
Опис
Нема достапен опис.
Scroll to Top